Au început înscrierile pentru Gala Națională a Voluntarilor, ediția 2016!

Au început înscrierile pentru Gala Națională a Voluntarilor, ediția 2016!

Au început înscrierile pentru Gala Națională a Voluntarilor, ediția 2016!

Astăzi, 27 septembrie, Federația VOLUM are plăcerea de a da startul nominalizărilor pentru cea de-a șasea ediție a Galei Naționale a Voluntarilor, cel mai amplu eveniment anual de premiere a meritelor voluntariatului din întreaga țară. An de an, această competiție își propune să ofere o binemeritată recunoaștere publică oamenilor care dăruiesc în mod constant din timpul, energia și abilitățile lor pentru a se implica în comunitatea din care fac parte.


În perioada 27 septembrie – 23 octombrie 2016, organizațiile neguvernamentale și instituțiile publice care implică voluntari sunt invitate să își nominalizeze favoriții, accesând website-ul dedicat competiției - www.galavoluntarilor.ro. Nominalizările se pot face în cadrul celor patru categorii: voluntarul anului, centrul de voluntariat al anului, proiectul de voluntariat al anului și coordonatorul de voluntariat al anului. De asemenea, se poate opta pentru unul dintre domeniile: social, sănătate, tineret, artă și cultură, sport și recreere, educație și protecția mediului și animalelor.

 

Nominalizările se realizează exclusiv online folosind website-ul dedicat, timp de patru săptămâni, până la data de 23 octombrie 2016, ora 23:59. Nominalizații trebuie să-și fi derulat activitatea pe durata anului 2016 sau să facă parte din proiecte aflate în derulare, cu condiția ca acestea să fie suficient de avansate pentru a permite raportarea unor rezultate preliminare concrete.

 

„Gala Națională a Voluntarilor este în fiecare an o sărbătoare a faptelor bune. Este pur și simplu o altă Românie pe care am ales să o premiem și să o aducem în fața publicului larg din dorința de a le arăta românilor câte lucruri bune se întâmplă zilnic lângă ei. Anul acesta aducem în lumina reflectoarelor lucrurile făcute simplu și cu drag, umanitatea și bunăvoința dintre oameni. Pentru că singurul lucru care ne poate schimba ca oameni este bunătatea. Simplă, trăită cu drag și oferită fără prea multe așteptări. Așa cum face voluntariatul din oameni. Anul acesta voluntariatul merge dincolo de campanii, strategii și documente. În 2016 voluntariatul este pur și simplu #CuDrag.” – Anca NĂSTASE, Director Executiv Federația VOLUM.

 

La fel ca edițiile precedente, această competiție reunește organizații neguvernamentale, voluntari, companii și instituții publice și este susținută de către cei opt Ambasadori ai Voluntariatului în România: Raed Arafat, Margareta Pâslaru, Damian Drăghici, Marius Manole, Irina Păcurariu, Călin Goia, Valeria Răcilă von Groningen și Zoli Toth.

 

Biroul executiv al Federației VOLUM, organizațiile membre VOLUM sau membrii Consiliului Director VOLUM nu sunt implicați în procesul de preselecții, jurizare sau analiză a lucrărilor primite. Procedura de jurizare include analiza din partea juriului extern Federației VOLUM. Câștigătorii vor fi anunțați public și premiați în data de 14 decembrie 2016, la evenimentul de celebrare Gala Națională a Voluntarilor. Pentru mai multe informații despre regulament, vă rugăm accesați acest link.

 

Federația VOLUM este o organizație neguvernamentală cu rol de asociație umbrelă în domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel național - 85 de organizații membre care gestionează aproximativ 22.500 de voluntari. Misiunea Federației VOLUM este facilitarea dialogului și acțiunii comune pentru dezvoltarea sustenabilă a voluntariatului în România.

 

Acest eveniment face parte din proiectul „V.I.S.S – Voluntariat în Servicii Sociale”, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Pentru mai multe detalii privind Programul de Cooperare Elveţiano-Român, vă invităm să vizitați http://www.swiss-contribution.ro şi www.swiss-contribution.admin.ch/romania.