108 finaliști în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor 2016 – Votează poveștile de voluntariat preferate

108 finaliști în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor 2016 – Votează poveștile de voluntariat preferate

108 finaliști în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor 2016 – Votează poveștile de voluntariat preferate

Federația VOLUM – Federația Organizațiilor care sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România vă invită să votați poveștile de voluntariat preferate, în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor, cel mai amplu eveniment anual de premiere a meritelor voluntariatului din întreaga țară. În fiecare an, acest eveniment reunește organizații neguvernamentale, instituții publice și companii, pentru a oferi o binemeritată recunoaștere publică a oamenilor care dăruiesc în mod constant din timpul, energia și abilitățile lor pentru a se implica în comunitate.

 

În perioada 27 septembrie - 25 octombrie, organizațiile neguvernamentale și instituțiile publice care implică voluntari au nominalizat inițiative și persoane care contribuie la schimbarea comunității. În urma perioadei de preselecții, din cele 188 aplicații, au fost selectați 108 finaliști, astfel: 52 de nominalizări pentru categoria Proiectul de Voluntariat al anului, 46 de nominalizări pentru categoria Voluntarul anului, 7 nominalizări pentru categoria Coordonatorul de voluntari al anului și 3 nominalizări pentru categoria Centrul de voluntariat al anului.

 

Lista completă cu finaliștii de anul acesta poate fi accesată direct pe site-ul Galei Naționale a Voluntarilor – http://www.galavoluntarilor.ro/finalisti, unde aveți posibilitatea de a vota voluntari, coordonatori de voluntari, centre și proiecte de voluntariat, până pe 7 decembrie, ora 23.59, pentru Premiul Publicului, oferit în seara de premiere pentru fiecare categorie în parte.

 

Până pe 4 decembrie, cele 108 lucrări finaliste sunt jurizate de către cei 30 de membri ai juriului, conform criteriilor și regulamentului, făcute publice pe site-ul competiției. Din juriu fac parte reprezentanți ai instituțiilor publice, companii sau organizații neguvernamentale cu expertiză în domeniile jurizate. Câștigătorii vor fi anunțați public și premiați în data de 14 decembrie 2016, la Gala Națională a Voluntarilor.

 

„Gala Națională a Voluntarilor este în fiecare an o sărbătoare a faptelor bune. Este pur și simplu o altă Românie pe care am ales să o premiem și să o aducem în fața publicului larg din dorința de a le arăta românilor câte lucruri bune se întâmplă zilnic lângă ei. Anul acesta aducem în lumina reflectoarelor lucrurile făcute simplu și cu drag, umanitatea și bunăvoința dintre oameni. Pentru că singurul lucru care ne poate schimba ca oameni este bunătatea. Simplă, trăită cu drag și oferită fără prea multe așteptări. Așa cum face voluntariatul din oameni. Anul acesta voluntariatul merge dincolo de campanii, strategii și documente. În 2016 voluntariatul este pur și simplu #CuDrag.” – Anca NĂSTASE, Director Executiv Federația VOLUM.

 

Gala Națională a Voluntarilor se bucură și în acest an de susținerea instituțională din partea Ministerului Tineretului și Sportului și a Reprezentanței Comisiei Europene la București. Competiția și evenimentul de gală sunt sprijinite și promovate de către cei opt Ambasadori ai Voluntariatului în România: Raed Arafat, Margareta Pâslaru, Damian Drăghici, Marius Manole, Irina Păcurariu, Călin Goia, Valeria Răcilă van Groningen și Zoli Toth.

 

Biroul executiv al Federației VOLUM, organizațiile membre VOLUM sau membrii Consiliului Director VOLUM nu sunt implicați în procesul de preselecții, jurizare sau analiză a lucrărilor primite. Procedura de jurizare include analiza din partea juriului extern Federației VOLUM. Pentru mai multe informații despre regulament, vă rugăm accesați acest link.

 

Federația VOLUM este o organizație neguvernamentală cu rol de asociație umbrelă în domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel național - 85 de organizații membre care gestionează aproximativ 22.500 de voluntari. Misiunea Federației VOLUM este facilitarea dialogului și acțiunii comune pentru dezvoltarea sustenabilă a voluntariatului în România.

 

Acest eveniment face parte din proiectul „V.I.S.S – Voluntariat în Servicii Sociale”, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Pentru mai multe detalii privind Programul de Cooperare Elvețiano-Român, vă invităm să vizitați http://www.swiss-contribution.ro  şi www.swiss-contribution.admin.ch/romania .