Gala Națională a Voluntarilor își face o tradiție din a premia voluntariatul din întreaga țară

Gala Națională a Voluntarilor își face o tradiție din a premia voluntariatul din întreaga țară

Gala Națională a Voluntarilor își face o tradiție din a premia voluntariatul din întreaga țară

Vineri, 12 decembrie 2014 în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor ediția a IV-a s-au premiat voluntarii, proiectele de voluntariat, coordonatorii de voluntari și centrele de voluntariat cu rezultatele deosebite pe durata anului 2014.


Seara de Gală din acest an a avut loc la W.A.S.P. – Working Art Space&Production și a avut tema  “Voluntariatul devine o tradiție”.  Celebrarea voluntariatului a fost făcută în prezența a numeroase personalități din mediul instituțional, corporate și artistic, printre care se numără Zoli TOTH, Irina PĂCURARIU, Steven van GRONINGEN și Valeria van GRONINGEN, Paula HERLO, Raed ARAFAT și Mona NICOLICI.


Gala Națională a Voluntarilor, ediția a IV-a a avut parte de o seară de poveste unde personajele principale au fost 92 de finalisti, 25 de premii, 220 de invitați, 30 de voluntari, 23 de parteneri și susținători, mulți prieteni și multe povești de succes. Pentru al IV-lea an consecutiv gazda evenimentului a fost Irina PĂCURARIU, susținător loial al Galei și ambasador al voluntariatului începând cu anul 2013. Pentru prima oară, întreaga seară a fost transmisă LIVE pe Internet cu sprijinul partenerilor noștri media – Radio Lynx, pe www.responsabilitatesociala.ro și pe www.galavoluntarilor.ro.


Momentele și expozițiile artistice în tema Galei de anul acesta nu au lipsit nici în acest an. Fotograful Rareș HELICI ne-a bucurat cu o expoziție foto din colecția proprie. Rareș Helici vine din Sibiu, oraș de inspirație vizuală pentru mulți fotografi. Este voluntar în cadrul ONGT Crispus de 12 ani și formator a unor generații întregi de voluntari din țară. Alte două momente artistice aplaudate îndelung de publicul din sală au fost aigurate un grup de colindători din satul Vatra Moldoviței, județul Suceava. Aceștia sunt cei mai tineri voluntari ai Asociației ”Proiect Pro Europa” și au venit să ne cânte în dulcele grai bucovinean despre tradiții păstrate cu sfințenie în sătucul lor de munte.  


Cea de-a IV-a ediție a Galei Naționale a Voluntarilor a avut 21 de câștigători la cele 20 de secțiuni și 4 câștigători votați și premiați de public pe site-ul www.galavoluntarilor.ro. Lista completă a câștigătorilor o puteți consulta pe website-ul competiției.


În cadrul serii de gală au fost premiați pentru implicarea lor în proiecte de voluntariat realizate în parteneriat cu organizații din întreaga țară și angajați ai OMV Petrom România înscriși în competiția Campionatul de Voluntariat, De asemenea, Federația Fundațiile Comunitare din România, parteneri ai ediției de anul acesta,  au premiat cele mai frumoase povești de voluntariat înscrise în cadrul aplicației DeedIN.

Voluntariatul a fost premiat și reprezentat la nivel larg în cadrul ediției a IV-a a Galei Naționale a Voluntarilor și astfel, împreună cu toți finaliștii, câștigătorii, partenerii și susținătorii transformăm pe an ce trece voluntariatul într-o tradiție.


Competiția Gala Națională a Voluntarilor este susținută și în acest an de către cei opt Ambasadori ai Voluntariatului în România: Raed ARAFAT, Margareta PÎSLARU, Damian DRĂGHICI, Marius MANOLE, Irina PĂCURARIU, Călin GOIA, Valeria Răcilă van GRONINGEN, și Zoli TOTH. Competiția din acest an a fost realizată cu sprijinul Federației Fundațiile Comunitare din România (FFCR), a Ministerului Tineretului și Sportului și Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formarii Profesionale din România (ANPCDEFP). și Reprezentanței Comisiei Europene la București.


Gala Națională a Voluntarilor este cel mai amplu eveniment anual de premiere a meritelor voluntariatului din întreaga țară, moment ce oferă o binemeritată recunoştere publică a oamenilor care dăruiesc în mod constant din timpul, energia şi abilităţile lor pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în dificultate. Mai multe informaţii privind regulamentul, criteriile de jurizare, precum şi condițiile de nominalizare sunt disponibile pe website-ul competiției www.galavoluntarilor.ro