Nominalizare #GNV2017 - 10 sfaturi pentru înscrierea unei aplicații

Nominalizare #GNV2017 - 10 sfaturi pentru înscrierea unei aplicații

Nominalizare #GNV2017 - 10 sfaturi pentru înscrierea unei aplicații

1. Criterii de evaluare și Regulament Competiție

Te invităm să consulți cu atenție criteriile de jurizare și regulamentul competiției. Ele te ajută să conturezi aplicația și să fii mai atent la aspectele poveștii pe care o înscrii în competiție.

2. Timp

Ai la dispoziție 27 de zile pline pentru a contura povestea/poveștile de voluntariat pe care vrei să le înscrii în competiție. Respiră și ia-ți timp să scrii, puțin câte puțin și nu contra cronometru în ultima zi. Nu uita să consulți calendarul competiției ca să fii la curent cu fiecare etapă.

 

3. Poveste de voluntariat nu aplicație de finanțare

GNV celebrează meritele voluntariatului, poveștile cu suflet, de impact în comunitate. Te rugăm să acorzi atenție scrierii aplicației și să îți amintești că nu este un concurs de scriere de proiecte care ar putea fi sponsorizate sau finanțate. Te invităm să uiți de „lemnoleză” sau „ONGeză”.

 

4. Documente de suport în Managementul Voluntarilor

Pentru a asigura un proces de evaluare corect și transparent, te rugăm ca înainte de a înscrie o nominalizare să consulți lista cu documentele justificative care pot fi cerute de către membrii echipei de preselectori și de juriu. Acestea nu vor fi cerute din start, ci doar dacă sunt neclarități în ceea ce privește aspectele trecute de tine în aplicație, din dorința de a valoriza cât mai mult povestea de voluntariat înscrisă.

 

5. Descriere și Testimonial

În susținerea aplicației te invităm să scrii și o descriere scurtă a aplicației (proiectul, voluntarul, echipa și/sau coordonatorul de voluntari) și să ne trimiți un testimonial. Acesta poate fi din partea unui beneficiar, unui coordonator, voluntar etc. Te rugăm ca cele două – descrierea și testimonialul - să nu fie identice. Acestea vor fi folosite pentru a promova povestea de voluntariat pe site-ul competiției și în broșura Gazeta de Voluntariat, în caz că ea se numără printre finaliști.

 

6. Date de contact

Te rugăm să scrii cu atenție datele de contact cerute în formular, de la telefon, la adresa de e-mail, respectând și cerințele. E important să avem contactul direct cu coordonatorii de proiect/voluntari și/sau voluntarii nominalizați. Te rugăm să scrii adresele de e-mail și telefoanele directe, nu cele generale ale organizației. Vrem să fim siguri că veștile bune circulă repede și ajung la toată lumea, atât în procesul de preselecții și jurizare, cât și în comunicarea finaliștilor.

 

7. Câmpurile aplicației

Te invităm să citești cu atenție câmpurile aplicației și să te asiguri că răspunsul este în concordanță cu cerința și explicația ei.

8. Siguranța aplicației

Internetul fluctuează. Ca să eviți situațiile în care efortul tău în scrierea aplicației este risipit și pentru a nu pierde informații din aplicație din cauza lipsei de semnal la internet („picat net”) și a altor situații similare, sugestia noastră este să completezi formularul, în ritmul tău, într-un document word sau alt format ce poate fi accesat de tine oricând, offline. La finalizarea completării câmpurilor, poți da copy-paste tuturor informațiilor direct în site. Acest lucru nu este obligatoriu și este un sfat de siguranță pentru tine.


9. Fotografii

În susținerea aplicației ești invitat să încarci și 3 sau 4 fotografii reprezentative, în funcție de categoria la care nominalizezi. Te rugăm să respecți recomandările din formular, legate de dimensiune și format. De asemenea, nu uita că o imagine face cât o mie de cuvinte. Așadar, încearcă să găsești imaginile potrivite – de profil și de activitate. Aceste fotografii sunt folosite în pagina de finalist de pe www.galavoluntarilor.ro și în Gazeta de Voluntariat, prin urmare, te invităm ca imaginile să fie de o calitate cât mai ridicată.

 

10. Domeniul nominalizării

Te rugăm să te asiguri că domeniul la care înscrii povestea proiectului de voluntariat și/sau a voluntarului pe care îi nominalizezi este cel potrivit cu activitatea desfășurată.

 

Mult succes în conturarea poveștilor de voluntariat!

P.S. Nu uita că ne poți scrie, dacă ai o întrebare/nelămurire. Datele noastre de contact sunt aici, iar pe Facebook ne găsești aici.