Interviu #GNV2017 - Metropolitan Life

Interviu #GNV2017 - Metropolitan Life

Interviu #GNV2017 - Metropolitan Life

Alexandra Mustățea, Head of Procurement&Real Estate Metropolitan Life

1. Care credeți că sunt principalele „lecții învățate” din activitățile de voluntariat? Cum credeți că ajung oamenii MARI, prin voluntariat?

Voluntariatul ne învață că putem crește prin ceea ce dăruim – puțin din timpul nostru, un ajutor acolo unde este nevoie, un moment special pentru a aduce zâmbetul cuiva căruia poate îi venea greu să se mai bucure, sau lucruri care pot acoperi nevoile materiale ale anumitor persoane. Lecțiile învățate sunt multe, iar cele mai importante sunt cel mai greu de explicat în cuvinte. Îți dai seama atunci când te surprinzi singur că faci lucrurile diferit, cu mai multă responsabilitate și dăruire în sprijinul celor din jur.  

2. Care credeți că este impactul mișcării de voluntariat în societatea românească?

Activitățile de voluntariat devin tot mai ample și consistente în societatea noastră, de la bucurii simple aduse unor copii, până la proiecte masive  cum ar fi ridicarea unei case, sau renovarea unui spital.  Eforturile voluntarilor sunt vizibile, au impact măsurabil și, poate cel mai important, au puterea de a mobiliza și atrage noi voluntari, de a schimba mentalități și de ce nu, chiar sisteme.

3. Ce reprezintă mișcarea de voluntariat pentru Metropolitan Life Romania și cum vă propuneți să sprijiniți astfel de activități?

Prin implicare, cu siguranță! Echipa Metropolitan Life, atât angajați, cât și consultanți se implică în constant în proiectele de incluziune socială și financiară, desfășurate de companie, în ultimii ani, peste 300 de colegi fiind implicați în cele 8 proiecte de responsabilitate socială. Ne dorim să putem fi alături de beneficiarii din proiectele pe care le susținem și să integrăm implicarea în cultura companiei. În ultimii doi ani, Metropolitan Life a susținut prin proiecte locale peste 1450 de copii din medii defavorizate, 7000 de tineri au fost implicați în programul de educație financiară, aproape 700 de persoane au fost sprijinite să îți găsească un loc de muncă și aproximativ 800 de copii beneficiază de condiții mai bune în timpul tratamentului prin implicarea Metropolitan Life în proiectul de reconstrucție a secției de oncologie pediatrică de la Spitalul de copii din Brașov.

4. Anul acesta împlinim 7 ani de Gala Națională a Voluntarilor, împlinim #7anideacasa. Care este mesajul pe care vreți să îl transmiteți organizațiilor și voluntarilor din întreaga țară, care schimbă România, prin voluntariat?

Sunt oameni care fac lucruri extraordinare, cu resurse puține, dar cu o dorință puternică de schimbare. Mesajul este rămână la fel de implicați și să creadă în puterea acțiunilor lor.