Gala Națională a Voluntarilor 2018

Gala Națională a Voluntarilor 2018

Gala Națională a Voluntarilor 2018

GALA NAȚIONALĂ A VOLUNTARILOR 2018

- ediția a 8-a - 

20 decembrie 2018 - www.galavoluntarilor.ro

#VoluntarPentruRomânia | #GNV2018 | #ÎmpreunăDe100DeAni


Motto GNV2018: Voluntar Pentru România. Împreună de 100 de ani!

www.galavoluntarilor.ro

Gala Națională a Voluntarilor este eveniment de marcă al Federției VOLUM care de 8 ani aduce în prim plan și sărbătorește meritele voluntariatului la nivel național, în luna decembrie. Organizații și instituții, presă, parteneri strategici și reprezentanți ai voluntariatului corporate, se adună sub umbrela unui moment de celebrare a VOLUNTARIATULUI. O dată pe an, voluntarii sunt cu adevărat aplaudați și poveștile lor sunt auzite de o țară întreagă, Gala Națională a Voluntarilor având două componente: premierea câștigătorilor din competiție și recunoașterea publică a inițiativelor de voluntariat cu impact.

 

#VoluntarPentruRomânia. Competiție
Competiția GNV premieză meritele voluntariatului calitativ în România, se află la a 8-a ediție, și este organizată cu sprijin instituțional și privat, implică peste 30 de membri în juriul oficial. Cu promovare națională, Gala Națională a Voluntarilor este un eveniment de referință pentru sectorul neguvernamental românesc, premiind 4 categorii (Voluntarul Anului, Proiectul de Voluntariat, Echipa de Voluntari și Coordonatorul de Voluntari al Anului) și peste 20 de secțiuni (Educație, Sănătate, Social, Artă și Cultură, Mediu, etc.). Seara de premiere va avea loc la București, în 20 decembrie 2018, locația și detaliile urmând să fie anunțate în site și în mass media, în apropierea evenimentului.

Factorul definitoriu al ediției 2018 este includerea unui material VIDEO obligatoriu în formularele de înscriere. Acest câmp se regăsește atât în nevoia oricărui proiect de a raporta calitativ și cantitativ efectele și impactul, cât și în miza de comunicare și promovare cât mai largă a voluntariatului. Dezvoltarea exponențială a tehnologiei din ultimii 10 ani a trasat o nouă direcție comunicării și a dezvoltat medii specializate de interacțiune, motiv pentru care GNV 2018 își dorește să încurajeze folosirea ei în promovarea Voluntariatului. 

 

#ÎmpreunăDe100DeAni! Celebrare în anul centenarului

În an centenar miza acestei Gale este cu atât mai clară: de 100 de ani construm împreună prezentul pe care îl împărtășim sub numele de România! La Gala Națională, anul acesta ne reamintim de calitațile și punctele tari care ne fac să fim și mândri de acest prezent, iar Voluntariatul poate fi unul dintre aceste puncte tari ale românilor. De 100 de ani Suntem Împreună… prin Solidaritate, la bine și la greu!

Ediția a 8-a a Galei Naționale a Voluntarilor ne reamintește 100 de calități care ne fac să fim împreună un tot unitar și celebrează o selecție de proiecte care au ridicat nivelul calitativ al vieții în România în 2018, voluntari care și-au dedicat timpul și energia să transforme realitatea tuturor în mai Bine, echipe și coordonatori de voluntari care au muncit cu speranța unei zile mai luminoase în care să ne trezim, cât mai mulți dintre noi… ca o comunitate!   

2018 este an de Centenar pentru România este și an UNESCO al patrimoniului cultural, an de celebrare a valorilor, a identității de grup, a comuniunii și comunității. Unele valori de grup se schimbă, alte se păstrează, în acord cu timpul prezent și nevoile unei societății evoluate, cu deplin respect pentru drepturile omului. Voluntariatul este una dintre aceste valori pe care se poate clădi o societate superioară calitativ, în care Binele comunității, al tuturor! este motivația din spatele oricărei acțiuni.

Voluntariat în 2018 la nivelul Comunității Europene înseamnă și schimbare de viziune în ceea ce privește politicile de tineret: prin lansarea programului ESC (European Solidarity Corps)  accentul este mai mare pe solidaritate, implicare activă și conștientă, angajabilitate și pregătirea tinerilor lor pentru o cetățenie deplin responsabilă și asumată – cumva, pare că totul se asează într-o cheie nouă, cea a conștientizării valorilor comunitare, de grup, și a direcției de reconstrucție.   


Calendarul COMPETIȚIEI GNV2018:
23 octombrie 2018: Lansarea apelului pentru nominalizări
13 noiembrie 2018: Ultima zi a nominalizărilor
15 noiembrie - 26 noiembrie 2018: Preselecții
16 noiembrie 2018 – 10 decembrie 2018: Jurizare
27 noiembrie 2018: publicarea Finaliștilor pe site-ul galei
27 noiembrie 2018 – 9 decembrie 2018: Votul publicului
20 decembrie 2018: Gala Națională a Voluntarilor 2018

NOMINALIZĂRILE se fac aici în pagina dedicată: http://galavoluntarilor.ro/nominalizare


 

Timeline de Gală, de-a lungul timului

2018 - Voluntar Pentru România

2017 - Cei 7 ani de acasă

2016 – Voluntariat #CuDrag

2015 - Călătoria prin experiențe de voluntariat

2014 – Voluntariatul devine o tradiție

2013 – Olimpiada voluntarilor

2012 – România Interbelică

2011 – Anul European al Voluntariatului

 

 

La GNV2018 vă invităm stabilim împreună un nou obiectiv comunitar: sunt #VoluntarPentruRomânia pentru că vreau și aleg să fiu parte activă din schimbarea în Bine pe care mi-o doresc… pentru mine și pentru comunitatea din care fac parte!  

 

Cu drag,

Echipa Federației VOLUM